Jurnalul Unui Olimpic

May 13 • 2018

RomanianEnglish

Romanian 🇷🇴

"Jurnalul Unui Olimpic" reprezintă o serie de episoade în care prezint cele mai importante lecții despre concursurile de informatică, facultate, voluntariat, start-up-uri, angajatul din facultate și lucrarea la cele mai mari companii din Silicon Valley.

Madrid - 13 Mai 2018. alexand.ro lansează “Jurnalul unui Olimpic”, jurnal video ce vine ca răspuns celor mai des întâlnite probleme către succes.

Acum fix 6 ani fructificam pasiunea și efortul depus în informatică câștigând naționala ce avea să dea start-ul unui drum cu ambiții din ce în ce mai mari.

Am întâlnit probleme și blocaje, la mine sau în general, precum: teama de a prezenta un proiect, alegerea liceului/facultății, presiunea de la familie/părinti, alegerea drumului în viață, admiterea la facultate, teama de a participa sau lipsa progresului în concursuri, ce reprezintă și ce nu voluntariatul, crearea unui start-up (afacere), angajatul din facultate și interviurile la cele mai mari companii din lume.

Vom putea afla răspunsurile și abordările la toate aceste probleme în formatul unui jurnal video ce va avea un număr finit de episoade. Seria poate fi găsită pe YouTube.

Pentru a putea fi la curent cu noile episoade, vă recomand abonarea la canalul de YouTube dacă aveți cont activ acolo, pe pagina de Facebook sau chiar aici pe blog.

Nu uitați să lăsați comentarii cu toate întrebările pe care le aveți, voi încerca să le adresez pe toate, fie prin comentarii, fie în video.

Sper ca această serie să ajute și să ajungă la cat cât mai multe persoane posibile.

Mulțumesc,
Alex


English 🇬🇧

“Jurnalul Unui Olimpic” consists in a new video series where I talk about the most important lessons in winning contests, hackathons, going to university, being a volunteer, creating a start-up, getting a job as a programmer during university years and applying for the top companies in Silicon Valley.

As much as I would wish to make this in English, I want this series to be as personal and helpful as possible, that means that I will need to narrow my focus and subjects to a specific country’s educational and value system instead of giving general lessons that applies for a broader audience. That would be another amazing project by itself though.

This series is mainly for people living in Romania and I’m grateful that I can make this, but if some of the lessons presented in the videos can be applied outside of this context, I will translate most of them in the video descriptions/captions, like this one.


Episoade • Episodes

Episoadele pot fi vizualizate și în playlist-ul: Jurnalul Unui Olimpic.


Jurnalul Unui Olimpic cover Alex Petrache alexandro